Rondreis USA 2012

Joshua Tree NP & Palm Springs

Ook vandaag zijn we allebei al weer erg vroeg wakker. Aangezien we vandaag de auto kunnen gaan ophalen en we meteen de nodige miles te overbruggen hebben, besluiten we wederom maar 'gewoon' op te staan. Rond 7uwaren we uitgecheckt bij ons eerste hotel, en stapten we in de taxi richting de rental company. Alles ging daar lekker snel, en na de nodige verkooppraatjes voor de extra verzekeringen, etc. mogen we uit 4 auto's kiezen; 3 Jeep Liberty's en 1 Ford Escape. Die laatste is het geworden. Na een korte uitleg over hoe het eigenlijk werkt, zo'n automaat ('what are you drivin' at home, a Porsche?', klonk het enigszins sarcastisch), lieten we San Diego achter ons.

De rit ging naar Joshua Tree NP, en bedroeg zo'n 250km. Nog voordat we er ook maar 50km hadden opzitten, hadden we de Highway Patrol al 3x in actie gezien. Dat, en de hoogtes van de verkeersboetes die met enige regelmaat langs de snelwegen verschijnen, zijn voorlopig voldoende reden om ons netjes aan de snelheid te houden hier.

Cool

Na een rit waarin we (lees: Jordy) de auto en de verkeersregels en -manieren een beetje onder de knie konden krijgen, arriveerden we na een uurtje of 3 bij Joshua Tree National Park. Bij het Visitor's Center hebben we eerst wat info ingewonnen over wat we in het park wilden zien en welke route daar het best bij paste. En daarna ook meteen een National Park-pas gekocht voor $80, waarmee we de komende 12 maanden toegang hebben tot alle NP's in de USA.

Joshua Trees zijn woestijnplanten (let op: geen BOMEN, zo werd ons regelmatig duidelijk gemaakt. Wat wij overigens wel vreemd vinden, aangezien ze wel een BOOMstam hebben...) die in dit woestijngebied in grote hoeveelheden te vinden zijn. Deze bomen (idd, zo blijf ik ze noemen) zijn echter niet helemaal wat een bezoek aan dit park leuk maakt. De verschillende rotsformaties, met enkele enorm grote rotsblokken, dragen hier meer aan bij. Na het maken van enkele korte loops (wandelroutes) bij de diverse hotspots en een rit naar het hoogste punt in het park, waarbijwe een schitterende overview kregen over het woestijngebied, besloten we de rit naar Palm Springs te starten.

Na een ritje van ruim een uur, kwamen we tegen het einde van de middag aan in deze plaats. In Joshua Tree NP was de temperatuur al aardig opgelopen, in Palm Springs was het echt meteen zweten geblazen. De meter in de auto kwam voor het eerst boven de 100 graden Fahrenheit, hetgeen (zo heb ik net even opgezocht) zo'n 38 graden C is. Een groot geluk dus dat er bij ons hotelletje een lekker zwembad en een jacuzzi aanwezig waren. Daar hebben we dus direct maar even gebruik van gemaakt...

Wink

Na 's avonds een lekker hapje gegeten te hebben, bleek het geen al te lange avond te worden vanavond. Al redelijk vroeg lagen we uitgeteld op bed. Zeker in deze temperaturen hakken deze lange dagen er toch wel in. Maar jullie horen ons voorlopig niet klagen!

Laughing

Patrick

Hé oud-collega!

Wat superfijn dat ik de hele reis zo kan meebeleven. En denk maar zo: "Een slechte dag reizen is nog altijd beter als een goede dag werken!"

Geniet ervan!

Groeten, Patrick

Roel

Hey Americano's,

Wat hebben jullie het zwaar zeg.... Komt in ieder geval bekend voor dat vroeg naar bed gaan en vroeg weer uit de veren ;-)! Mooie auto trouwens, gaat Nancy daar ook in rijden :-)?! Ik geloof dat jullie vanaf morgen op 'onze route' komen, dus ik zal jullie verhalen met veel plezier gaan lezen. Enjoy!

Denice

Zo te horen hebben jullie het al aardig druk daar! Het ziet er prachtig uit daar in joshua trees!

Jordy

@Roel; Vandaag aan Highway 1 begonnen (verhaaltje en foto's volgen waarschijnlijk morgen), waar Nancy haar eerste km's heeft gemaakt. Heb de sleutel met enige tegenzin afgegeven, maar had even een vermoeidheidsdipje onderweg. ;-)

@Patrick; helemaal eens met deze wijze uitspraak! Haha!